۲ - ۵۱ ۷۳ ۰۴۵ ۰۹۱۲

رنگ و تاثیر آن بر فضای داخلی

10 / 10
از 1 کاربر
بازگشت به لیست مقالات » | دوشنبه 18 شهریور 1398 در ساعت 11 : 23 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

  رنگ و تاثیر آن بر فضای داخلی

  جهان بدون رنگ را تصور کنید. رنگ بیش از یک ابزار زیباشناسی است. رنگ‌ها اطلاعاتی از محیط پیرامون به ما می دهند و در ضمن ما را در شناسایی مسیر و ردیابی کمک می‌کنند. رنگ را می‌توان به صورت ماهرانه در فضای داخلی و دکوراسیون به‌کاربرد و به هر مکان هویت خاص خودش را بخشید. رنگ‌ها روح و تم فضاها را تعیین می‌کنند. تاثیر رنگ بر فضای داخلی آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل در طراحی داخلی شاخص می‌سازد. 

  تئوری رنگ‌ها و واژه‌شناسی

  تمامی رنگ‌ها از ترکیب سه رنگ اصلی قرمز، زرد و آبی ساخته می شوند. از ترکیب ساده رنگ‌های اصلی با هم، رنگ‌های ثانویه‌ی نارنجی، سبز و بنفش یا ارغوانی ساخته می‌شوند.

 زمانی که رنگ‌ها اولیه با رنگ ثانویه ترکیب می‌گردد، رنگ سومی را تشکیل می‌دهد مثلا ترکیب قرمز و نارنجی یا آبی و سبز. رنگ‌های اولیه مکمل رنگ‌های ثانویه هستند. رنگ مایه اصطلاحی است که برای تشخیص یک رنگ از رنگ دیگر استفاده می شود برای مثال قرمز از نارنجی، یا نارنجی از زرد. یک قرمز خاص یک فام ویژه دارد می‌تواند روشن یا تیره باشد یا ته مایه آبی یا زرد داشته باشد.

  هارمونی رنگ

  می‌توان گفت رنگ‌های هماهنگ رنگ‌هایی هستند که در یک طیف خاص رنگی قرار دارند، این رنگ‌ها در کنار یکدیگر فضایی هماهنگ و متعادل ایجاد می‌کنند. به‌عنوان مثال می‌توان طیفی از تنالیته‌های سبز یا بنفش را برای رنگ مبلمان، پرده یا دیوار در نظر گرفت و به فضا حس و حال و شخصیت خاص خود را بخشید.

 9

  کنتراست

  ستفاده از تضاد رنگی عامل مؤثری است که تاکید طراح را بر نقطه‌ای خاص در فضا نشان می‌دهد. در جهت ایجاد کنتراست یا تضاد در فضا می‌توان از رنگ‌هایی که در اقطار چرخه رنگ در مقابل همدیگر هستند استفاده کرد و بر خلاف فضاهایی که هماهنگی رنگی و تعادل در آن‌ها وجود دارد، حسی از هیجان  و تنوع را به وجود آورد.

  رنگ‌های مکمل

  طراح می‌تواند در طراحی فضا از رنگ‌های مکمل در کنار یکدیگر استفاده کند. با استفاده از رنگ‌های مکمل مانند سبز و قرمز، بنفش و زرد یا نارنجی و آبی و تنالیته‌ی مختلف آن‌ها طراح می‌تواند تنوع فضایی جالبی را خلق کند. برای تشدید کنتراست یا تضاد رنگی می‌توان آن‌ها را با رنگی خنثی مانند خاکستری یا سفید از یکدیگر جدا کرد. تعادل، مساله کلیدی در موفقیت هر طرح است به طور کلی، هیچ رنگ خاصی در طرح کلی غالب نمی‌باشد، ترکیب رنگ‌ها در کنار یکدیگر متعادل است.

  تک رنگ( مونوکروم)

  این هارمونی رنگی، در طبیعت در تونالیته‌های متنوع برگ‌های سبز درختان بسیار به چشم می‌خورد. هارمونی تک‌رنگ، تونالیته‌های مختلف یک رنگ را در بر‌میگرد که می‌تواند رنگ سرد یا گرم باشد. این ترکیب‌بندی فضایی راحت و آرام خلق می‌کند و در شرایط متفاوت تابش نور عمل می‌کند. فضاهای تک رنگ را می‌توان با اضافه‌کردن رنگ‌های خنثی مانند سفید یا خاکستری متعادل نمود.

 چرخه رنگ مانسل

 چرخه رنگ مانسل در سال ۱۹۱۵ منتشر گردید و برای تولید رنگ در سراسر جهان کاربرد بسیار داشت. از زمان مرگ مانسل در سال ۱۹۱۸، شرکت رنگ مانسل به تولید چارت‌های رنگی، اسلایدها و استانداردهای رنگی ادامه داد. در زمینه طراحی داخلی، سیستم رنگ  مانسل به طراحان امکان توضیح و درک رنگ‌ها را به طور صحیح در سه بعد از نظر فام، میزان اشباع و تونالیته می‌دهد.

  تیره و روشنی رنگ

  تیره و یا روشنی رنگ، در محور عمودی سنجیده می شود و بر طبق نظریه مانسل، کیفیتی است که با آن رنگ روشن را از تیره تشخیص می‌دهیم. در انتهای محور، رنگ سیاه، عدم وجود روشنایی را نشان می دهد در حالی که در بالای محور، رنگ سفید روشنایی محض را نشان می‌دهد. بین این دو قطب سیاه و سفید، تنالیته‌های مختلف خاکستری وجود دارد.